Close

Om vores destinationer

Om Bulgarien
Indbyggertal:

7 364 570
Hovedstad: Sofia
Geografisk areal: 110 911 km2
Grænser: mod nord ligger Rumænien, mod syd ligger Grækenland og Tyrkiet, mod vest ligger Serbien og Makedonien, og mod øst er Sortehavet
Kystlinje: er 378 km, hvoraf 130 km er sandstrand
Vejret: præget af et tempereret klima med kolde vintre og varme somre. I maj, juni, juli, august og september er det sommer med varme, masser af sol og kun lidt regn.
Vandtemperatur t0 langs kysten fra 22 til 28 grader i hele perioden fra juni til september
Sprog: bulgarsk
Religion: 92% af bulgarske folk er kristne , omkring 8% er muslimer

   Nyttig information

 • Tidsforskel:

  +1 time
  Flyvetid: fra Danmark til Bulgarien er ca. 2 t. og 30 min
  Spænding: Alle elektriske apparater arbejder på ~ 220V
  Valuta: 1 lev (fl. leva) = 100 stotinki
  Vigtige tlf.nr. Læge, nødhjælp - 112
  Den danske ambassade i Sofia, tlf.:+359 2 917 01 00, e-mail: sofamb@um.dk
  Den danske konsulat i Varna, tlf.: +359 52 630 795, e-mail: danish.consulate@denebinvest.com


  Nessebar
  Transfertid fra Burgas lufthavn ca. 30 min.

  Nessebar er en kulturhistorisk by. Byen er på Unescos verdensarvsliste grundet byens historiske seværdigheder. 
  Få kilometer fra Sunny Beach ligger Nessebar, som rummer en hundred år gammel historie. Området har bevaret arkitektoniske monumenter med spændende arkitektur. Her er resterne af romerske og middelalderlige vægge, byzantinske kirker, som dateres tilbage til den tidlige byzantinske periode fra 5. og 6. århundrede, samt bulgarske kirker med farvelige ikonografi. 
  I 1956 blev byen erklæret "en museumsby, med et arkæologisk og arkitektonisk reservat". På grund af dens unikke historiske seværdigheder blev Nessebar indskrevet på Unescos verdensarvsliste i 1983.
  I dag er den gamle del af byen et meget attraktivt sted for romantiske vandreture langs de smalle gamle gader. Her findes små spændende butikker, der sælger håndlavede souvenirer. Der findes også mange restauranter, cafeer og barer.
  I Nessebar tilbyder vi hotel Perun, som ligger direkte ved stranden.

  Varna
  Transfertid fra lufthavnen: ca. 10 min.

  Varna er Bulgariens 3. største by med ca. 370 000 indbyggere. Byen er opstået oven på den gamle græske handelskoloni Odessos, som blev grundlagt omkring 580 f.kr. I dag er Varna en stor handels- og havneby hvor en stor del af sommerens charterfly lander. På gågaderne i centrum blander store menneskemængder sig med modebutikker, smykkeforretninger og et væld af cafeer, barer og restauranter.

  Delfinariet, det arkæologiske museum, ruinerne af de romerske bade, Mariæ Himmelfarts-katedralen og udflugten til Stenskoven gør Varna et besøg værd på alle tidspunkter af året. Sommeren igennem er byen vært for den årlige festival 'Varna Sommer', som byder på alt lige fra klassisk musik og folkloreshow til jazz, opera og ballet.

  Sveti. Konstantin og Elena
  Transfertid fra lufthavnen: afhængende af trafikken 15 - 20 min.

  Sveti Konstantin og Helena ligger 8 km fra den største bulgarske by ved Sortehavets kyst, Varna, og 16 km fra Varna International Airport.

  Klimaet - Sveti Konstantin og Helena ligger i det nordlige Middelhavsområde, subtropiske geografisk område og har et forholdsvis mild og behagelig kontinental middelhavsklima. Fra maj til oktober ligger lufttemperaturen mellem 18° og 31° C. Den gennemsnitlige månedlige temperatur i juli - august er 22,8°C. Temperaturen af havvandet i sommermånederne er mellem 18° og 26°C. Klimaet er perfekt egnet til spa og klima behandling.

  Seværdigheder - Den botaniske have i Varna er officielt anerkendt som den første økologiske park i Bulgarien og på Balkan-halvøen med et samlet areal på 90 hektar. Mens du er på ferie i Sveti Konstantin og Helena, kan du besøge mange historiske steder. Det mest populære er klostret, som er opkaldt efter to ortodokse helgener: den romerske kejser Konstantin og hans mor Helena.
  En anden lokal attraktion er Evksinograd Palace, som var sommerresidens for Alexander I af Battenberg, den første Knyaz moderne Bulgarien. Slotshaven har mere end 310 forskellige planter.

  Sport - Der er mange muligheder for underholdning og sport såsom tennisbaner, ridning, vandski, surfing, jetski, fiskeri, dykning. etc.

  Golden Sands
  Transfertid fra lufthavnen: afhængelde af trafikken 20 - 30 min.

  Feriestedet ligger ca. 17 km nord for Varnas centrum. Der er alt hvad en stor ferieby tilbyder: bred vifte af indkvartering, underholdning, restauranter, barer og et rigt natteliv.

  Albena
  Transfertid fra lufthavnen: afhængende af trafikken 30 - 40 min.

  Albena er et feriested langs en 6 km lang og 10 m bred, sandstrand. Feriestedet ligge ca. 35 km fra Varna og 3 km fra Balchik. Der er masser af strandaktiviteter for store og små, tennisbaner, minigolf, ridning, shopping, små parker, hundredvis forskellige restauranter, natklubber, diskoteker og barer.

  Balchik
  Transfertid fra lufthavnen: afhængende af trafikken 40 -50 min.


  Balchik er en af de små romantiske byer langs Sortehavskysten, som ligger i en lille bugt ca. 40 km nord for Varna og ca. 8 km fra Lighthouse Golf & Spa resort. Byens historie strækker sig tilbage til det 5. århundrede f.kr. og har bevaret spor fra mange kulturer. 4 km fra byen ligger Touzlata, som er berømt for sine helbredende mudderbehandlinger mod knoglesygdomme. I Balchik finder man et stort udvalg af både små og store restauranter.

  Seværdigheder - Den største seværdighed er den rumænske dronning Marias smukke lille sommerpalads, som ligger i byens fantastiske botaniske have, som er Balkans største botaniske have. Kap Kaliakra er et imponerende klippefremspring øst for Balchik hvor man finder ruiner af et fort bygget af gamle græker.

  Pomorie
  Transfertid fra Burgas lufthavn: 10 - 15 min.

  Pomorie er en lille by ved Sortehavet, som ligger ca.10 km fra Bourgas lufthavn og ca. 15 km fra det populært feriested Sunny Beach. Byen er kendt for den helbredende mudder fra Pomorie saltsø samt vinproduktion. Byen tiltrækker turister pga. dens spa og wellness centre.
  Vejret er ekstremt gunstigt: med op til 2360 soltimer årligt. Morgenluften er rig på ozon og negative ioner, ultraviolette stråler og jod, der frigives af havalger.

  Stranden er omkring 5 km lang og 30 meter bred. På grund af de store mængder af jern og mangan er stranden dækket med mørk sand, som giver mulighed for bedre solstrål absorption.
  Efteråret er varmt og langvarigt. Vinteren er blød, og der sner sjældent.

  Feriestedet er kendt siden oldtiden - en række arkæologiske fund bringer bevis for denne påstand. Det berømte kalk-mudder har været i brug siden oldtiden og bruges den dag i dag. Den er rig på hydrogen, mangan, chlor, calcium, natrium og sulfater

  De mineralvands helbredende egenskaber har også været kendt i oldtiden. Det udspringer fra store dybder, som garanterer vandets renhed.

  I nærheden af byen Nessebar og byen Sozopol, tilbydes de besøgende en chance for at opleve oldtiden, samt at nyde de lokale attraktioner i de to unikke turistcentre.

  De unge, mere dynamiske og moderne levende turister kan finde deres egen "rytme" i den mest besøgte bulgarske ferieby ved Sortehavet, Sunny Beach.